Hoe werkt het?

U neemt contact met mij op door te bellen, te sms-en, te whatsappen of een e-mail te sturen.

We spreken dan een tijdstip af waarop ik bij u aan huis kom voor een eerste kennismaking, ofwel een intake. Tijdens het intakegesprek wil ik uw hond en u zo goed mogelijk leren kennen, voordat we op pad gaan.

 De volgende stap is het maken van een proefwandeling, om aan elkaar te wennen en te beoordelen of er voldoende wederzijds vertrouwen in aanleg aanwezig is.

 Als dit goed verlopen is en we besluiten om met elkaar verder te gaan, worden concrete (schriftelijke) afspraken gemaakt. We vullen een paar formulieren in, namelijk een opdrachtformulier en een sleutelcontract. Het sleutelcontract is van toepassing wanneer u bij het ophalen en thuis brengen niet aanwezig bent. Ook worden dan de algemene voorwaarden overhandigd.

Afhankelijk van het aantal en regelmaat van de wandelingen kunt u strippenkaarten kopen. Daarna worden de wandelingen ingepland.

 Bij het inplannen van de wandelingen wordt rekening gehouden met uw wensen en met de overige deelnemende honden. Je kunt immers niet zomaar elke hond bij iedere andere hond in een groepje voegen. Het moet voor alle partijen leuk zijn. U begrijpt dat dit soms enige flexibiliteit vraagt in de tijdstippen waarop uw hond meewandelt. Overigens zijn individuele wandelingen ook mogelijk.

 U krijgt een schriftje, waarin ik bijzonderheden meld. Als u vragen heeft, kunt u die als u dat wilt, via het schriftje stellen. Maar u kunt mij natuurlijk altijd rechtstreeks bellen of mailen.


Wandelingen en speelveld

De wandelingen vinden in afwisselende natuurgebieden plaats. Wel is in nagenoeg alle bossen een aanlijngebod van kracht. In het ene bos is dit zo vanwege de beschermde natuur, in de Rucphense bossen is er een aanlijngebod vanwege de plaatselijke verordening en het militair oefenterrein. In de omgeving van Roosendaal is één losloopgebied aangewezen. Dit bevindt zich op Landgoed Visdonk.

Daar waar het aanlijngebod geldt, wordt dit door mij nageleefd. Om dit te compenseren kan ik de honden een gedeelte van de wandeling los laten lopen op een omheind speelveld. Dat is veilig voor de honden zelf en voor de omgeving. Wel of niet los lopen gebeurt in overleg.

De groepswandelingen duren ongeveer een uur. Dit is uiteraard exclusief de reistijd. Uw hond is dus langer van huis.

Uit oogpunt van veiligheid en verantwoordelijkheid gaan, als ik alleen ben, maximaal 4 honden per wandeling mee. Is de groep groter, dan wordt gebuik gemaakt van het eigen omheinde speelveld. Hier kunnen de honden naar hartelust rennen en spelen.

Voor individuele wandelingen gelden individuele afspraken.

   

 

Veilig vervoer

De honden worden individueel vervoerd in vaste kennels, die ingebouwd zijn in een Renault Master. Deze auto heeft een hoge opbouw, oorspronkelijk gebouwd voor het vervoer van maximaal 2 paarden. Er is veel licht in de auto vanwege vier ramen en een dakraam. Ventilatie is mogelijk door middel van die ramen en twee ontluchtingskleppen. Indien nodig kan de mechanische ontluchting gebruikt worden.

De honden hoeven niet in en uit de auto te springen; er is een vlakke laadklep, die antislip is. Uiteraard zijn de vloeren van de kennels ook antislip.

In de auto is verder drinkwater, een EHBO-kit en een branddeken aanwezig.

De honden kunnen na de wandeling in de auto indien nodig verzorgd worden.


 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK