Introductie

Een hondenuitlaatservice? Waarom?  Bij een goede verzorging hoort uitlaten. En dat is voor hond en baas goed. Waarom is er dan een hondenuitlaatservice? Er zijn goede redenen om hiervan gebruik te maken: U hebt bijvoorbeeld lange werkdagen en geen tijd om de hond overdag uit te laten. Of u wordt beperkt door medische klachten, u gaat met vakantie of maakt een dagtrip. Of u vindt het fijn dat uw hond wat afwisseling heeft en met andere honden kan spelen.

Hondenuitlaatservice Zoekse Loop biedt u incidentele/individuele wandelingen. 

Het is logisch dat u wat meer wilt weten over de persoon achter Hondenuitlaatservice Zoekse Loop.

Wie ben ik: Mijn naam is Maria Leijten-van den Eijnden. Ik ben een geboren “paardengek” en dol op dieren. Honden zijn daarbij niet weg te denken. Ik kan me een leven zonder honden naast mij niet voorstellen. De honden kwamen hoofdzakelijk op mijn pad via de dierenasielen.

Eén hond heb ik als pup gekocht, alle anderen waren “afdankertjes”. Toen ik met de uitlaatservice begon, had ik er vier: twee Schotse herdershonden, een bejaarde korthaar en een jonge langhaar, een zeer levendige kruising Epagneul en een wat ouder klein hondje dat te boek staat als Matheser-mix, maar meer terriër in zich heeft.  Op 25 -03-2014 is de oudste thuis op 14-jarige leeftijd ingeslapen. We missen haar. Op 05-05-2014 werden we gastgezin voor een anderhalfjarige Duitse Herder, omdat het asiel overvol zat. Je voelt het al aankomen: Hij is er nog steeds. Maar de tijd staat niet stil. En op 24-12-2019 is ons Caramel (de kruising Epagneul) overleden, vermoedelijk ook 14 jaar oud.

 

Ik koesterde al lang de wens om met dieren te werken. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Naast mijn deeltijdbaan ben ik daarom per 01-01-2014 gestart met de hondenuitlaatservice.

Honden uitlaten doe ik uiteraard al lang, maar naast het uitlaten van de eigen honden wandel ik al meerdere jaren als vrijwilliger met de honden van Dierenasiel Canina in Essen (Belgë). Hier heb ik in de praktijk ervaren hoe belangrijk het is om honden uit te laten, beweging te geven en op die manier het gedrag positief te bevorderen.

Om me goed op mijn taak voor te bereiden, heb ik met goed resultaat de opleiding Hondenuitlaatservice en de HUS-plus (vervolgcursus) aan de Martin Gaus Academie in Lelystad gevolgd. De opleiding omvatte rassenleer, (roedel-)gedragsleer, EHBO, vervoer en rechtskennis.

Op 22-10-2019 heb ik deelgenomen aan de cursus/workshop Pubers en Hormonen, eveneens aan de Martin Gaus Academie. Onderwerp was de invloed van hormonen op de ontwikkeling (en gedrag) van de hond.

Op 22-08-2020 heb ik de workshop Observeren van de hond gevolgd bij De Silverlinde in Breda. 

Op 17-04-2021 volgde ik de lezing Stress bij honden die gegeven werd door D.J.U. Planta aan de Martin Gaus Academie.

Sinds 27-09-2018 ben ik lid van Dibevo, de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de gezelschapsdierensector. Hierdoor blijf ik op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen.

Kortom alles wat er komt kijken om een hondenuitlaatservice zo veilig en vertrouwd mogelijk uit te voeren. En vooral niet te vergeten: met veel enthousiasme, respect en liefde voor uw hond!