Werkwijze

Hoe werkt het?

U neemt contact met mij op door te bellen, te sms-en, te whatsappen of een e-mail te sturen.

We spreken dan een tijdstip af waarop ik bij u aan huis kom voor een eerste kennismaking, ofwel een intake. Tijdens het intakegesprek wil ik uw hond en u zo goed mogelijk leren kennen, voordat we op pad gaan.

 De volgende stap is het maken van een proefwandeling, om aan elkaar te wennen en te beoordelen of er voldoende wederzijds vertrouwen in aanleg aanwezig is.

 Als dit goed verlopen is en we besluiten om met elkaar verder te gaan, worden concrete (schriftelijke) afspraken gemaakt. We vullen een paar formulieren in, namelijk een opdrachtformulier en een sleutelcontract. Het sleutelcontract is van toepassing wanneer u bij het ophalen en thuis brengen niet aanwezig bent. Ook worden dan de algemene voorwaarden overhandigd.

Afhankelijk van het aantal en regelmaat van de wandelingen kunt u strippenkaarten kopen. Daarna worden de wandelingen ingepland.

 Bij het inplannen van de wandelingen wordt rekening gehouden met uw wensen en met de overige deelnemende honden. Je kunt immers niet zomaar elke hond bij iedere andere hond in een groepje voegen. Het moet voor alle partijen leuk zijn. U begrijpt dat dit soms enige flexibiliteit vraagt in de tijdstippen waarop uw hond meewandelt. Overigens zijn individuele wandelingen ook (beperkt) mogelijk.

 U krijgt een schriftje, waarin ik bijzonderheden meld. Als u vragen heeft, kunt u die als u dat wilt, via het schriftje stellen. Maar u kunt mij natuurlijk altijd rechtstreeks bellen of mailen.

OPMERKING:  Sinds de Corona-crisis werk ik met inachtneming van de RIVM-richtlijnen!

Wandelingen en speelveld

In nagenoeg alle bossen in de omgeving is een aanlijngebod van kracht. In het ene bos is dit zo vanwege de beschermde natuur, in de Rucphense bossen is er een aanlijngebod vanwege de plaatselijke verordening en het militair oefenterrein. In de omgeving van Roosendaal is één losloopgebied aangewezen. Dit bevindt zich op Landgoed Visdonk.

Daar waar het aanlijngebod geldt, wordt dit door mij nageleefd. Om dit te compenseren kan ik de honden een gedeelte van de uitlaattijd los laten lopen op een eigen omheind speelveld. Dat is veilig voor de honden zelf en voor de omgeving. 

Uit oogpunt van veiligheid en verantwoordelijkheid gaan, als ik alleen ben, maximaal 4 honden per wandeling mee. Is de groep groter, dan wordt uitsluitend gebuik gemaakt van het speelveld. Hier kunnen de honden naar hartelust rennen en spelen.

De honden worden ongeveer een uur uitgelaten. Dit is uiteraard exclusief de reistijd. Uw hond is dus langer van huis.

Voor individuele wandelingen gelden individuele afspraken.

   

 

Veilig vervoer

De honden worden individueel vervoerd in vaste kennels, die ingebouwd zijn in een Mercedes Vito. De laadruimte heeft een achterruit en twee zijruiten van zonwerend glas. De auto is voorzien van airco en climate control. Uiteraard zijn de vloeren van de kennels antislip.

In de auto is verder drinkwater, een EHBO-kit en een branddeken aanwezig.