Werkwijze

Hoe werkt het?

U neemt contact met mij op door te bellen, te sms-en, te whatsappen of een e-mail te sturen.

We spreken dan een tijdstip af waarop ik bij u aan huis kom voor een eerste kennismaking, ofwel een intake. Tijdens het intakegesprek wil ik uw hond en u zo goed mogelijk leren kennen, voordat we op pad gaan.

De volgende stap is het maken van een proefwandeling, om aan elkaar te wennen en te beoordelen of er voldoende wederzijds vertrouwen in aanleg aanwezig is.

Als dit goed verlopen is en we besluiten om met elkaar verder te gaan, worden concrete (schriftelijke) afspraken gemaakt. We vullen een paar formulieren in, namelijk een opdrachtformulier en een sleutelcontract. Het sleutelcontract is van toepassing wanneer u bij het ophalen en thuis brengen niet aanwezig bent. Ook worden dan de algemene voorwaarden overhandigd en de kosten besproken.

Wandelingen

De honden worden ongeveer drie kwartier tot een uur vanuit huis, voornamelijk dus in de eigen bosrijke omgeving, uitgelaten.

In nagenoeg alle bossen in de omgeving is een aanlijngebod van kracht. In het ene bos is dit zo vanwege de beschermde natuur, in de Rucphense bossen is er een aanlijngebod vanwege de plaatselijke verordening en het militair oefenterrein.  Daar waar het aanlijngebod geldt, wordt dit door mij nageleefd.